23 Kasım 2009 Pazartesi

Onur Haftasında gösterilenler:

1)Esmeray; bir direniş öyküsü



2)Gacılar Çığlık Çığlığa / Screaming Queens

Onur Haftası’nın varlık sebebi olan o meşhur Stonewall İsyanı’ndan üç yıl önce, San Francisco’da Gene Compton’un Kafetetyası’nda başka bir isyan yaşandı. 1966 yılının sıcak bir yaz gecesi, bir grup trans-kadın ve fahişelik yapan eşcinsel erkek polis baskısına karşı tarihte bilinen ilk ayaklanmayı başlattılar. Bu karşı duruş ve direniş San Francisco’daki trans hareketi açısından büyük bir öneme sahiptir ve bugüne değin sürdürülen insan hakları mücadelesinin başlangıcını oluşturur. Susan Stryker’in Screaming Queens adlı filmi bugün pek adı geçmeyen bu olayı tüm ayrıntıları ve canlı tanıklıklar eşliğinde anlatmaktadır.

http://www.youtube.com/watch?v=rDefl11mCGk&feature=PlayList&p=86FD80E1940C9837&index=0



3)Almost Normal / Neredeyse Normal, 2005 90 dk.




Brad, 40'lı yaşlarında bir profesördür ve hayatından pek de memnun değildir. Bir aile toplantıları sırasında annesinden aldığı ters tepki nedeniyle, evden ayrıldıktan sonra geçirdiği trafik kazası sonucu, aslında özlemini duyduğu ve kendisinin çok “normal” olabileceği bir hayal dünyasında bulur kendini hem de 18 yaşında bir genç olarak. Bu dünya eşcinselliği sıradan ve “normal” karşılarken, heteroseksüelliği yanlış olarak kabul etmektedir. Kendi gençliğini bu sefer çok daha faklı bir düzende fakat aynı kişilerle ve yerlerde geçirecektir. Bu yeni dünyada Brad'in yapacakları aslında kendi reel hayatında gösterebileceğinden çok daha fazla cesaret istemektedir.

http://www.youtube.com/watch?v=-gF9VpuXxpA

2 yorum:

  1. 3ünü de izlemeliyiz bence ama ilk ikisinin süresi?

    YanıtlaSil
  2. ilki 10 - 15 dk kadar ama tam bilmiyorum, ikincisi 57 dk imis .. bir de diyorum ki baktik ki film guzel gidiyor sonunu beklemeyelim.. ya da arada atlayarak gidelim.. sectiysek gosterimde tamamını izleriz zaten ; )

    YanıtlaSil

silkele tüm taşlarını, biz bizeyiz;)