23 Kasım 2009 Pazartesi

Üzerine daha çok yoruma ihtiyaç duyduğumuz filmler

IMAGINE ME AND YOU: 90 dakikalık romantik komedi tadında sevimli bir aşk hikayesi.evli bir kadın eşcinselliğini keşfeder.film akıcı,mutlu son.(bende mevcut)

BETTER THAN CHOCOLATE: 100 dakikalık renkli ve akıcı birfilm.transfobi ve homofobi filmde vurucu bir şekilde yer alıyor,veeleştirisi de güzel yapılıyor.ama sevişme sahneleri konusunda çok daiyimser değilim,sevişme sahnelerinden rahatsız olduğum konusunda çokda emin değilim gerçi.bilemedim.(bende mevcut)








CELLULOID CLOSET: 100 dakikalık şahane bir belgesel.türkçeye çevrilmişadıyla : sakıncalı filmler dolabı.tarihten günümüze eşcinselliğinsinemada nasıl temsil edildiğini inceliyor.çok başarılı bence,amainternette türkçe altyazı bulamadım.filmin dili ingilizce ve beningilizce altyazıyla izledim.bende ingilizce altyazıyla mevcut.

BENT (1997) (104 dakika)nazi almanyasında toplama kampına gönderilen birbirine aşık ikieşcinselin hikayesinin üstünden yahudilere olduğu kadar eşcinsellerede sistematik işkence ve baskı uygulandığını anlatıyormuş.torino gey ve lezbiyen filmleri festivalinde en iyi film ödülünüalmış.bu bir arkadaş önerisi,bugün indirdim ama izlemedim.








HEDWIG AND THE ANGRY INCH:bu da bir öneri,güzel olduğunu duydum,bugün indirdim ve izlemedim.










BEFORE NIGHT FALLS:bu da bir öneri,birazdan indiricem,halihazırda birilerinde varsa ses ederse sevinirim.

8 yorum:

  1. bence bize 2-3 hafta versinler:) 5gösterim bize yetmeyecek:) bu filmlerden ilk ikisini izledim better than chocolate'ın gerekli olduğunu düşünmüyorum, imagine me&u sevimli bi romantik komedi, ailenin tavrı hoş... belki onu göstermek isteyebiliriz.

    YanıtlaSil
  2. imagine me&you'yu izledim. kisa bi mola tadinda guzel bi film. nispeten karisik filmler olursa arasina koyup nefes alabilir izleyici

    YanıtlaSil
  3. hedwig and angry inch bir müzikal. içsel ve çevrenin homofobisini çok güzel veriyor. kişi için transgender diyebilir miyim karar veremedim. içinde bulunduğu dramı çok iyi ifade ediyor.

    YanıtlaSil
  4. imagine me and you peri masali; umit veriyor, sikmiyor ama herkese yonelik oldugunu dusunmuyorum...

    bent guzel , bi tiyatrodan uyarlama oldugu icin de diyaloglar eger iyi bi ceviri ise cok guzel.. ama cok aglamakli..

    before night falls super ama cok bilindik. cnbc-e de, movie max de oynadi. hatirladigim kadari ile cok da uzun.

    sakincali filmler dolabini ben de duydum.. izlemek bi goz atmak isterim..

    hedwig muhtesem, en sevdigim filmlerden birisi.. olabilir..

    better than chocolate ye de bayılıyorum ama sevisme sahneleri vs. biraz hardcore olabilir mi acaba? gerci kizin annesi ile iliskisi, standar trans kimligi yikisi, pozitifligi cok hos... ama kitleye agir gelebilir endisem var.

    YanıtlaSil
  5. before night falls hatırladığım kadarıyla karanlık bir filmdi. bir Kübalı bir şair,romancının hayatını anlatıyor. castro'nun isayancılarına katılıyor. şiirlerinden ve romanlarında erkek sevgilisine duyduklarını yazıyor. açık olmasından dolayı hapse atılıyor.

    YanıtlaSil
  6. Bent kült bir film. bence bir must ama kitleye ağır gelir gibi kaygılar varsa, toplama kampında birbirlerine dokunmadan sevişen iki erkeği ağır bir tempoyla anlatan bir filmin eğlenceli olmayacağı malum... Before night falls da izlenmeli ama nisbeten daha kolay ulaşılabilen filmlerden sanırım. Küba'nın sosyalist olduğunu düşünenleri zor durumda bırakacak bir film diyemem çünkü onlar da zaten genelde homofobikler. Jhonny Depp travesti rolünde harikaydı.

    YanıtlaSil
  7. the celluloid closed ve bent bence iyi gibi

    YanıtlaSil

silkele tüm taşlarını, biz bizeyiz;)