7 Kasım 2010 Pazar

YÖK’e Karşı Gökkuşağı Bayrakları Ankara’da Dalgalandı

Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenciler bu yıl ilk defa kendi pankartları ve gökkuşağı bayrakları ile YÖK protestosuna katıldılar.

YÖK’ün 29. kuruluş yıldönümünde, 6 Kasım Cumartesi günü, Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenciler de meydanlara çıktı. “Eğitimde Cinsel Kimlik Ayrımcılığına Hayır” pankartı ile Ankara’daki YÖK karşıtı yürüyüşe katılan Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenciler, “Örgütlenme hakkımız engellenemez” sloganı attılar.
“Örgütlenme hakkımız engellenemez”
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 29. kuruluş yıldönümü öğrenciler tarafından protesto edildi. Öğrenciler, Ankara’da yapılan yürüyüş ve miting öncesi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Cebeci kampüsünde buluştular. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenciler bu yıl ilk defa kendi pankartları ve gökkuşağı bayrakları ile protestoya katıldılar. Kaos GL Eğitim Komisyonu’nun çağrısı ile bir araya gelen öğrenciler, üniversitelerdeki homofobiye, transfobiye, cinsiyetçiliğe, tacizlere ve bütün baskılara karşı yürüdüklerini söylediler. Cinsiyetçi eğitimi yıkıp özgür bir öğrenim yaratmak istediklerini belirten öğrenciler, “Örgütlenme hakkımız engellenemez” sloganı attı.
“Geleceğimiz ve özgürlüğümüz için YÖK'e hayır”
YÖK'ün 29. kuruluş yıldönümü kalabalık öğrenci grupları tarafından protesto edildi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenci ve gençlik gruplarına çeşitli sivil toplum örgütleri de destek verdi. Trafiğe kapatılan Cemal Gürsel Caddesi'nden yürüyüşe geçen öğrenciler “Geleceğimiz ve özgürlüğümüz için YÖK'e hayır”, “Üniversiteler bizimle özgürleşecek” şeklinde sloganlar atarak Sakarya Caddesi'nde toplandı. Çeşitli öğrenci topluluklarıyla birlikte Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenciler de, SSK İş Hanı'na YÖK'ü protesto eden pankartlarını astı.
Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenciler Özgürlük İstiyor!
Ankara’daki YÖK karşıtı yürüyüş ve mitingde bildiri dağıtan Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenciler, “YÖK’e Hayır! Özgürlük İstiyoruz!” dediler.

Yürüyüşün ardından Sakarya Meydanında yapılan mitingde, otobüs üzerine kurulan platformda, 25 kişilik Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenciler adına bildiriyi Evren Güvensoy okudu. Miting alanına girişte platformdan grubun adı okundu ve "Cinsiyetçi Eğitim İstemiyoruz!" sloganı atıldı.

Yapılan açıklamanın tam metni şöyle:  
“29 yıl önce 6 Kasım’da doğanlar bugün çoktan üniversitelerden gelip geçtiler…
6 Kasım’da kurulan, 12 Eylül askeri darbesinin uğursuz kurumlarından YÖK’ün üniversitelerdeki ablukası hâlâ devam ediyor…
Vatandaşa karşı devleti koruyan zihniyetin ürünü olan YÖK de öğrenciyi potansiyel suçlu olarak görüyor. Öğrencinin özgürlüğüne karşı kendi güvenliği için kampüsleri kuşatan polis ve jandarma ile yetinmeyen YÖK, “özgür ve güvenli üniversite”yi sivil polis kontenjanı ile sağlayacağını ilan ediyor…

Kapansın Artık Bu YÖK! Kalksın Artık Bu Abluka! 
Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans öğrenciler (LGBT) olarak ‘YÖK kalksın, Abluka dağılsın!’ istiyoruz…
Eğitim sistemine girer girmez önce heteroseksüel sosyalizasyon sürecinde asimilasyon politikalarına maruz kalıyoruz.
Herkesi heteroseksüel sayan eğitim sistemi LGBT varoluşumuza olanak tanımıyor…
Peki o eğitim hakkından eşcinsellerin payına ne düşüyor!
Kişiliğimizden, onurumuzdan ve ruhumuzdan vazgeçme hakkı! Özgüvenimizi yitirme ve kendimizden nefret etme hakkı!
Zorunlu olarak tabi tutulduğumuz eğitim cenderesinin ardından soluklanma ümidi ve heyecanı ile geldiğimiz üniversite kampüslerinde “misafir” bile olamıyoruz.
Homofobi, transfobi ve cinsiyetçiliğin kuşatması altındaki kampüslerde özgürlükten yoksun olduğumuz gibi güvenlikten de yoksunuz…
LGBT kimliğimizden dolayı alay ediliyoruz, damgalanıyoruz, dışlanıyoruz…
Tacize uğruyor yetmiyor şiddete maruz kalıyoruz…
Varoluşumuz inkâr ediliyor, söz hakkımız tanınmıyor…
Kampüslerde örgütlenme hakkımızı kullanamıyoruz…
YÖK’e Hayır! Özgürlük İstiyoruz! 
YÖK’ün üniversitelerde yeniden ürettiği ideolojiyi biliyoruz!
Otoriter-militarist zihniyetin kurmaya çalıştığı toplumsal sahte bütünü üniversitelerde korumaya çalışan YÖK, susturma, sürgün ve her türlü baskıyı denedi…
Sahte bütün artık kampüslerde de çatırdıyor!
Anadili Kürtçe olan öğrencilerin telepleri karşılansın, ayrımcılığa uğramasınlar diye…
Başörtülü öğrenciler üniversitelere girebilsinler diye…
Üniversitelerin ticarethaneleşmesine karşı parasız eğitim için…
Bütün öğrencilerin heteroseksüel varsayılmasından vazgeçilsin diye…
LGBT öğrencilerin ifade ve örgütlenme hakları engellemesin diye..
Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenciler olarak YÖK Kalksın! diyoruz…
Özgürlük istiyoruz! Hemen istiyoruz!”

Kaos GL-Hatice Kaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

silkele tüm taşlarını, biz bizeyiz;)