29 Ekim 2010 Cuma

Bir satırla Radikal'de

 Boğaziçi Üniversitesi'nde Sema'ya Radar adına teşekkür ederiz... (yazının tümünü Radikal'de yorumları ve fotografıyla birlikte okumak için lütfen tıklayınız )

"Diğer üniversitelerde durum ne?


Sema, okulda dik bakışlara, laf atmalara, arkasından yükselen alkışlara alışmış. Öğretim kadrosundan kimseden doğrudan negatif bir tavır görmediğini söylüyor. Bunda görece liberal bir üniversitede öğrenci olmasının payı büyük. Bilgi Üniversitesi’nde, İstanbul Üniversitesi’nde çeşitli platformlarda bir araya geldiği başka transseksüel kadın ya da erkek arkadaşlarının olduğunu, yaşam koşullarının, okulların özgün konumlarına göre değiştiğinden bahsediyor. Bazı üniversitelerde transfobi yüzdesi kesinlikle daha yüksek. Kapıdan giriş kimi okullarda zaten herkes için problem.

Birçok üniversitede LGBTT öğrencileri buluşturan bir platform zaman içinde kendiliğinden şekillenmiş. Boğaziçi Üniversitesi’nde Sema’nın da içinde yer aldığı Lubunya, İstanbul Üniversitesi’nde Radar, Bilgi Üniversitesi’nde Gökkuşağı, Sabancı Üniversitesi’nde Cins Kulüp, ODTÜ’de LGBTT Dayanışması, kimi zaman düzenledikleri konferanslar, kimi zaman çıkardıkları fanzinlerle, meramlarını anlatabilmelerine zemin oluşturuyor. En azından yalnızlıkları azalıyor, ayrımcılıkla mücadelelerinde daha güçlü hissediyorlar. "

26 Ekim 2010 Salı

İlk Toplantımızı Gerçekleştirdik

İstanbul Üniversitesi’ndeki Eşcinsel, Biseksüel, Transgender Topluluğumuz İÜ Radar olarak 2010-2011 dönemindeki ilk toplantımızı yaptık.

Beyazıt’ta, İletişim Cafe’de yaptığımız geçtiğimiz dönemlerde topluluğumuz içerisinde olanların yanı sıra, okula yeni gelen, daha önce topluluğu duymuş ama toplantısına gelememiş ve Radar’la henüz yeni tanışmış öğrenciler olarak bir aradaydık.

İÜ Radar olarak neden toplanma ihtiyacı hissettiğimizi, geçtiğimiz dönemlerde yaptığımız çalışmaları aktardık. Yaklaşık 40 kişinin katıldığı toplantıda herkes kendini tanıttıktan sonra, pastalar, böreklerle birlikte hep birlikte sohbetler ettik, iyice tanışıp kaynaşma fırsatı bulduk. Daha önceden toplulukta olanlar bu kadar kişiyi bir arada görmekten, yeni katılanlar da yalnız olmadıklarını görmekten oldukça memnundu.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki LGBTT topluluğu LuBUnya’dan gelen misafirlerimizle birlikte, bu kadar kalabalık olduğumuzu öngöremediğimiz cafeye sığamasak da, önümüzdeki süreçte yapacağımız etkinliklerde daha görünür olacağımızı fark etmiş olduk. Her ne kadar yapacağımız etkinlikleri yer sıkışıklığından rahat rahat konuşamasak da =)

23 Ekim 2010 Cumartesi

İSTANBUL ÜNİVERSİTELİ LGBT’LER BULUŞUYOR!


İstanbul Üniversitesi'ndeki Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender bireylerin sosyalleşebilecekleri, sorunlarını paylaşabilecekleri ve bu sorunları görünür kılabilecekleri, dayanışıp birbirlerinin deneyimlerinden faydalanabilecekleri bir alan yaratma amacı ile 2009 Mayıs ayından beri toplanan İÜ RADAR, 26 Ekim Salı günü “Tanışma Çayı” düzenliyor.

Buluşmalarımızda, sohbet ediyor, kah gülüyor kah eğleniyor, yaşadığımız problemlere birlikte çözüm üretmeye çalışıyoruz. Üniversitedeki görünürlüğü ve bilinci arttırmaya yönelik etkinlikler düzenliyor, cinsiyet normlarını ve heteroseksizmi sorgulatmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz, "Toplumsal Cinsiyet ", "Queer" gibi akademik çalışmaların hayalini kuruyoruz. Cinsiyete dayalı roller, kalıplar ve normlarla derdi olan herkesi , pastalar, börekler, açmalar, simitler eşliğinde gerçekleşecek tanışma çayına bekliyoruz.



TANIŞMA ÇAYI
26.10.2010
Saat: 17.30
Yer: İletişim Kafe/ Beyazıt

Yer ve ayrıntılı bilgi için

iuradar@hotmail.com
http://www.iuradar.blogspot.com/

Facebook grubu: http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=252991151992