18 Kasım 2009 Çarşamba

18 Kasım Toplantısı

Toplantı sonbaharın gazabına uğradı, -hasta olan arkadaşlara tekrar geçmiş olsun- toplam 5kişiydik (2 yeni katılımcı vardı). 7-11 Aralık İnsan Hakları Haftası'nda yapacağımız etkinlikleri, ön hazırlıklarını, iş bölümünü konuştuk... Ana başlıklar şöyle: (1) Sinema Klubüyle ortak yapılacak olan EBTT filmleri haftası, (2) Homofobi Karşıtı Kampüs Buluşmaları, (3) bunlarla ilgili ve bunlardan bağımsız afiş, sticker, logo çalışmaları.

Şimdi detaylar :)

(1) EBTT Filmleri Haftası:
a) 23 Kasım Pazartesi günü blogdan bazı filmler ve öneren kişilerin filmle ilgili verdikleri bilgiler yayınlanacak. Filmin bir fotoğrafını ve yazdığınız; ciddi, filmin çok genel bir özetini, şiddet- cinsellik vb. içerip içermediği ve yaklaşımı gibi bizim için önemli olacak birkaç bilgiyi içeren bir paragraflık bir yazıyı blogda belirtilen mail adresine atarak siz de katkıda bulunabilirsiniz. Yayınlanan filmlerin altlarına yorum yazmak da mümkün olacağı için önerilmiş olanlarla ilgili de fikir belirtebileceğiz.
b) Blogdaki önerilerden yola çıkarak sıraladığımız filmleri 24 Kasım Salı ve 25 Kasım Çarşamba günlerinde, kapanışından sonra Lambda'ya kapanıp börek, kek, meyve, mısır eşliğinde izleyeceğiz. Film gecesi yapıcaz yani, bekleriz ;)
c) 26 Kasım Perşembe, üzerinde ortaklaştığımız filmleri Film Klubü'ndeki arkadaşlarla görüşeceğiz.
d) Film gösterimlerinden önce ve sonra katılımcılardan gönüllü olanlardan anket doldurmasını rica etmeyi düşündük. Anketleri bayramda hazırlayacağım.
e) Harem'de 4 Kadın (1962 yapımı, ilk Türk EBTT filmi olabilir), Tabu (kısa film), Lambada (ilk gösterimi yapılacak/ kısa film), "R U Strai8?" (kısa video, Youtube meşhuru:)), God Hate Fags (kısa f.), Yürüyoruz (kısa, belgesel), Beyazatlı Prens Boşuna Gelme (belgesel), Trans Temelleri (kısa, bilgilendirme videosu) toplantı sırasında adı geçen filmler... Kısa filmleri bir güne toplamak ve her filmin ardından 10-15dakikalık tartışmalar yapmak önerildi.
f) Filmlerden önce; seçmediğimiz veya göstermemeyi uygun gördüğümüz filmlerin trailerlarını yayınlamayı düşündük

2) HKKB:
Kaos'ta bu konuyla ilgilenen arkadaşımıza işleri hızlandırmak için telefonla ulaştık, bugün gerekli bilgileri bize ulaştıracak, biz de dilekçeyi yazmaları için Edebiyat- Felsefe Klubü'ndeki arkadaşlara ulaştıracağız. Tarih saat kesinleşir kesinleşmez afişleme işi başlayacak. Okulda herhangi bi sebepten afişleme yapmak istemeyen arkadaşlarımızı okul dışındaki afişlemede görevlendirecek şekilde iş bölümü düşündük.

3) Afiş- Logo- Sticker
a)Görünürlüğü bir an önce, özellikle etkinliklerden önce arttırabilmek için sticker işine hız vermemiz gerekiyor, gönüllü olan herkesin daha önce belirlenmiş olan stickerların basılabilecek temiz birer kopyasını topluluğun -yukarıda da belirtilen- mail adresine atmaları rica olunur...
b) Kullanılacak logoların grafik ortama aktarılmasını bir arkadaşımız üstlendi, afişler da aynı şekilde halledilecek... Farklı şekilde kullanılmak üzere 2 logo ile (1) film haftasını duyuran, (2) HKKB panelini duyuran, (3) İnsan Hakları Haftası'nda insani haklarımızı aradığımızı bildiren üç farklı afiş hazırlanacak.
c) Tüm bunların basılması için "pamuk eller cebe" yapacağız elbette :)


Homofobi- Transfobi Radar'a yakalandı! :)

3 yorum:

  1. :s:s:s kaçırmamam gerekiyordu bu toplantıyı. afişleme ve okulda duyuruların yapılması işiyle can-ı gönülden ilgilenebilirim.

    YanıtlaSil
  2. "homofobi-transfobi radar'a yakalandı!"

    tam olarak bunu söylemeye çalışmıştım! :) şahane olmuş.

    -ece-

    YanıtlaSil
  3. bulduğumda, heh işte bunu arıyorduk dedim ben de :) o an o kadar saat konuşmuş olmanın yorgunluğuyla gelmemiş aklımıza muhtemelen... :)

    YanıtlaSil

silkele tüm taşlarını, biz bizeyiz;)