23 Kasım 2009 Pazartesi

Duvarların Dili Olsa 2, Yapm yılı: 2000, 96 dk. film


*Lambdada Türkçe ve sansürlü olanı var.. bende İspanyolca alt yazılısı var. emrecana sorucam.


3 kısa filmden oluşuyor. 3 farklı kuşağı ard arda izliyoruz. İlk hikayede 1960 ların Amerika’sında yaşlı iki sevgilinin hikayesini izliyoruz. Bu ilk film özellikle “eşcinseller neden evlenebilmek istiyor?” sorusunu iyi cevaplıyor bence. İkinci hikaye 1970 ler de geçiyor. Bu hikayede o yıllardaki feminizmin bir eleştirisi niteliğinde. Feminist bir lezbiyen olan Linda , erkeksi bir kadın olan Amy’e (belki de trans; ucu açık bırakılmış..) aşık olunca arkadaşları tarafından tepki alır. Ve hikaye devam eder… 3. hikaye ise Amerikalılara biraz nerden nereye geldik demek için. Ellen la Sharon Stone çocuk sahibi olmaya çalışıyorlar; eğlenceli.

Bu seri sanırım farklı açılardan kadınların mücadelesinden kesitler sunmaya çalışan bir seri. İlk film de kürtajla ilgiliydi. Onu da tavsiye ederim. Ve iki filme de bulabildikleri her ünlüyü sıkıştırmışlar ; )

4 yorum:

  1. eğer gösterilsin derseniz ve türkçe altyazılısı bulunamazsa izmirden yollamalarını isteyebilirim.geçen haftalarda siyahpembe üçgen'de gösterimini yapmışlardı.ben izlemedim.

    YanıtlaSil
  2. bence önereceklerimizden biri olmalı

    YanıtlaSil
  3. lütfen bu filmi gösterin bulamıorm hiç bir yerde

    YanıtlaSil
  4. Filmi izleyebileceğim bir yer var mı ? Ben malesef bulamadımda..

    YanıtlaSil

silkele tüm taşlarını, biz bizeyiz;)